Cum se configurează o reţea wireless Ad Hoc folosind un utilitar Windows (Windows XP)

Cerințele de aplicare ale utilizatorului
Updated 06-25-2011 16:47:13 PM 200005
Acest ghid este valabil pentru: 

Modul Ad Hoc, numit şi mod peer to peer, permite nodurilor să comunice direct (point-to-point) fără a fi necesar un AP, la fel ca în figura de mai jos. Nu există infrastructură fixă. Nodurile trebuie să fie în aceeaşi arie pentru a putea comunica. Pentru mai mule informaţii despre o reţea Ad Hoc, consultaţi interpretarea Wikipedia.

mod Ad Hoc

O reţea WiFI Ad Hoc ar trebui să fie formată din cel puţin 2 clienţi. În acest tutorial, vom lua doar două computere ca exemplu: computer A şi computer B .

NOTĂ: Înainte de a merge mai departe, asiguraţi-vă că serviciul Windows Zero Configuration (WZC) este pornit. Dacă nu ştiţi cum se poate face acest lucru, daţi click aici pentu a verifica setările.

1. Creaţi un profil de reţea Ad Hoc pe computerul A

Pasul 1: Mergeţi la Control Panel -> Network Connections şi găsiţi Wireless Network Connection. Click dreapta pe Wireless Network Connection şi selectaţi Properties.

Pasul 2: În tab-ul Wireless Networks, daţi click pe butonul Add.

Pasul 3: În tab-ul Association din fereasta Wireless network properties, tastaţi un cuvânt pentru Network Name [SSID]. În scenariul nostru, introducem adhoctest ca exemplu. apoi mergeţi la capătul paginii şi bifaţi This is a computer-to-computer [ad hoc] network; wireless access points are not used. Apoi daţi click pe OK.

Pasul 4: După pasul 3, ar trebui să existe un profil cu numele adhoctest în Preferred Networks. Click pe OK pentru a salva toate setările.

2. Configuraţi manual o adresă IP pe computerul A

Pasul 5:Click dreapta pe Wireless Network Connection şi şi selectaţi Properties.

Pasul 6: În tab-ul General, daţi dublu click pe Internet Protocol (TCP/IP).

Pasul 7: Bifaţi Use the following IP address, şi introduceţi IP address şi Subnet mask. Apoi daţi click pe OK.

Pasul 8: Click pe OK în fereastra Wireless Network Connection Properties.

3. Scanaţi pentru reţea Ad Hoc pe computerul B

Pasul 9: Click dreapta pe Wireless Network Connection, selectaţi View available wireless networks

Pasul 10: Găsiţi reţeaua adhoctest (care este configurată pe computerul A) în fereastra de scanare. Apoi daţi dublu click pe ea şi click pe connect Anyway?

4. Configuraţi manual o adresă IP pentru computerul B

Paşii sunt aceeaşi ca şi pentru computerul A (de la Pasul 5 la Pasul 8). Scopul este că trebuie să alocăm o adresă IP diferită pentru computerul B, şi că aceasta trebuie să fie în acelaşi subnet cu computerul A. În scenariul nostru putem lua 192.168.1.20/255.255.255.0.

Acum, toate setările de bază pentru configurarea unei reţele Ad Hoc sun finalizate. Dacă deschidem din nou fereastra network scan, vom putea vedea reţeaua adhoctest network cu mesajul Connected.

Dacă aveţi alte întrebări, puteţi consulta întrebările frecvente sau puteţi da click aici pentru a contacta departamentul de suport tehnic TP-Link.

 

A fost util acest FAQ?

Părerea ta ne ajută să îmbunătățim acest site.

Recommend Products

From United States?

Get products, events and services for your region.